Rólunk mondták
Berci

arrow

2014. májusában voltunk először felmérésen Rékánál a kisfiunkkal, Bercivel, aki ekkor már elmúlt 1,5 éves és még nem járt (izomlazaság okán). 10 hónapos korától Dévény tornázik, de úgy hallottuk és reméltük is persze, hogy a TSMT módszer jó kiegészítője lehet.

Réka javaslatára megkezdtük az egyéni tréninget, így szépen tornáztunk vele otthon, énekeltünk, mondókáztunk hármasban! Ezt a helyzetet Berci alapból nagyon élvezte, hatalmasakat nevetett és egy idő után pontosan tudta, hogy melyik gyakorlathoz, melyik ének vagy mondóka passzol. Mi is meg voltunk lepődve az óriási fejlődésen, hiszen Berci a I. tréning végére 20-21 hónapos korára, szinte folyékonyan beszélt, és a II. tréning vége felé pedig járni kezdett! Hatalmas volt az öröm a családban, és ezen felbuzdulva nem álltunk le, hanem 1 hónap szünet beiktatása után a III. tréninget is elkezdtük. Berci a 2 éves korosztályt meghazudtoló módon versel, számol, énekel…, kívülről fújja mindhárom tréning mondókáit, de nemcsak azokat, hanem bármi, ami „elékerül”, azonnal megjegyzi!

Réka mindvégig nagyon kedves, segítőkész és megnyugtató volt velünk, ami nagyon jól esett, hiszen aggodó szülőként voltak igen nehéz pillanataink! De együtt sikeresen megcsináltuk, amit ezúton is nagyon köszönünk! 🙂

Panni

arrow

Kedves Réka!

Szeretnék beszámolni, hogy milyen változások történtek Panninál.

Karácsony előtt számonkérés volt olvasásból és matematikából, sajnos 70-73 %-os lett.

Gyakorolunk, a Meixner olvasókönyvből olvasgatunk, nagyon kis lépésekben haladtunk előre. Rendszeresen tornázunk, Pannim nagyon szorgalmas és szereti, annak ellenére, hogy már kívülről tudjuk, hogy melyik feladat után mi következik. Sokkal kitartóbb és elszántabb, mint én.
(Volt, hogy mosogatás közben arra lettem figyelmes, hogy elkezdte a feladatokat: “Taps, térd, fül 1…” 🙂 Egyre pontosabban végzi a feladatokat.
Karácsony napján megtörtént a csoda: a balra pörgés után, mintha “megmozdult” volna a szeme.
Persze, nem voltam teljesen biztos benne, hogy akkor ez már az ami… 🙂
Az azt követő napokban hol egy pici mozgás, hol tejes mozdulatlanság volt tapasztalható. De tegnapelőtt, úgy ugrándozott ide-oda a szemgolyója, hogy az már teljesen egyértelmű volt…

Ma is írtak matekból egy felmérőt, 90 % (!) lett. Hihetetlen… Olvasásból is már nagyon ügyes, lassan haladunk, de biztosan. És ami nagyon szuper, hogy van kedve “próbálkozni”, nem kap dührohamot, ha olvasni kell.
Írásból is egy hatalmas csillagot hozott haza, órai önálló munkára, képek alapján kellett leírni a szavakat (pl. járóka), hibátlan lett.
Rajzból is hatalmas változás történt, a csaknem színtelen “gyors” ábrázolás helyett, aprólékos, nagyon-nagyon színes képeket készít.

Szóval hatalmas változások történtek! 🙂

Nagyon várom, hogy Te mit mondasz, február elején megyünk! (Már Panni is kérdezte, hogy mikor megyünk hozzád)
Addig is rendületlenül tornázunk!!! 🙂

Üdv.: Kata

 

Kristóf

arrow

Kristóf fiam 2010. januárjában, a vártnál egy hónappal hamarabb megszületett. A spasztikus izmai miatt 11 hónapig Dévény -féle gyógytornára jártunk. Úgy tűnt, mindenben utolérte társait, de a beszéde nem fejlődött megfelelően. 3 évesen csak szótagokat mondott, és csak a család számára volt érthető, hogy mit szeretne. Pl. gucsi = gumicsizma, tászó = trágyaszóró
Egy ismerősömtől hallottam erről a tornáról, és úgy gondoltam, veszteni valóm nincs. Elvittem, és az alapos felmérés, és anamnézis után kaptunk is egy hosszú tornagyakorlatot. 20 feladatból állt, és kb. 45-50 percig tartott mire minden feladattal végeztünk. Az elején nagyon nagy ellenállásba ütköztünk, Kristóf nem szerette, mert megerőltető volt számára. Azokat a feladatokat, amiket neki kellet csinálni, nem szerette. A pokrócban való hintáztatás nagyon tetszett neki. Heti 3-5 alkalommal végeztük a tornákat. Több feladatsort kaptunk már. Mindegyik feladatsor betanulása komoly erőpróbát igényelt mind a fiam, mind pedig a család számára. De megérte, mert hétről hétre  jobb lett a beszéde, érhető volt az idegenek számára is.
Majdnem minden feladathoz egy mondóka is tartozik, amit Kristóf gyorsan megjegyzett, és már mondja is önállóan. Fél évvel a torna kezdete óta már igényli a tornát, sőt kiköveteli. Augusztus végén abbahagytuk a tornát egy másfél hétre és Kristóf beszéde olyan szinten visszafejlődött, hogy még mi sem értettük, azóta is rendszeresen tornázunk vele, és visszatértünk az érthető beszédhez.